Чăваш çĕршывĕ!

Çурхи тĕнче вăраннă чух,
                                                                                  Хаваслă кун шăраннă чух
                                                                                  Чун савăнать, чĕре сикет,
                                                                                  Çĕршывăм çинчен юрлас килет.

Чăваш çĕршывĕ! Çак темăпа калаçу пулчĕ паян Юманай шкулĕнчи пĕрремĕш классен чăваш чĕлхи урокĕнче.

Чăваш çĕршывĕ! Вăл улăхсемпе, вăрмансемпе пуян. Вăрман вăп - Чăваш çĕршывĕн илемĕ.

Чăваш çĕршывĕ урлă анлă Атăл, лăпкă Сăр, Çавал, Ункă, Хырла, Пăла, Кĕтне, Энĕш, Сурăм шывĕсем юхса выртаççĕ.

Çавăн пекех ачасем Чăваш Республикин хулисемпе, ялавĕпе, гербĕпе, гимнĕпе, паллă çыннисемпе паллашрĕç. Темăна лайăхрах ăнланма «Чăваш Республики» презентаци пулăшрĕ.

Малалла та чечеклентĕр Чăваш çĕршывĕ!

Матвеева Л.Н., пуçламăш классен вĕрентекенĕ